Sunt og godt med lokalt urkorn NO (E-læring)

Kurset tar du når det passer deg best.

Ingen påmelding, bare kjøp av lisens.

Bakekurset er en grunnleggende innføring. Den passer for alle som vil bake sitt eget sunne brød, og som gjerne bruker litt tid på kjøkkenet.
Kurset koster kr. 625,-. Det er digitalt og kan gjennomføres så mange ganger du selv ønsker det i de 12 månedene tilgangen varer.

Utdrag fra kursinnholdet:
– Lag din egen oppskrift
– Å sette deig
– Temperatur og tid som verktøy
– Hva er den rette deigkonsistensen?
– Hva er forskjell på modning og heving?
– Hvor lenge skal brødet heve?
– Steketid og temperatur
– Glutenbindinger og deigstruktur
– Hva skiller urkorn fra moderne sorter?

Kjøp lisens

Kurset tar du når det passer deg best.
Ingen påmelding, bare kjøp av lisens.

Lær å bake brød med økologiske gamle sorter

2. oktober 2021

Påmeldingsfrist: 27. sep 2021

Er du interessert i å delta på ett av våre bakekurs? Kurset den 2. oktober 2021 gjennomføres på gården Rølia, – så denne gangen kommer du hjem til Gullimunn!

På grunn av koronapandemien er det svært begrensede plasser til disposisjonn, så ikke drøy for lenge med å ta kontakt. Det kan være fullt før påmeldingsfristen har utløpt.

Kursinnhold

Kurset har en varighet på mellom 7-8 timer. Kurset følger deigene og de gir oss tid til både teoretisk og praktisk kunnskap om baking med lokalt mel og gamle kornsorter. Vi kan bake med spelt, Fram vårhvete, emmer og svedjerug. Det blir bakst både med surdeig og økologisk gjær og du får med deg gode oppskrifter og fersk bakst fra kurset.

Kurset har en praktisk del som gir deg egne erfaringer under veiledning og erfaringer med forskjellige baketeknikker tilpasset de ulike sortene, og en teoretisk del som gir deg grunnlag til å forstå forskjellene mellom gamle og moderne sorter, og variasjonene man må forholde seg til når en baker med lokalt mel.

Cecilie Røli er kursets instruktør. Hun bor på gården Rølia i bygda Henning i Steinkjer kommune. Hun inviterer dere denne dagen hjem til sitt nyetablerte kurs-kjøkken på kårenden I Rølia. På gården dyrker de gamle kornsorter, og dersom kornet enda står på åkeren, så er det også mulig å få en omvisning i forsøksfeltet.

Cecilie har fordypet seg i sortenes bakekvaliteter og deres helsegevinster.

 

Deltakeravgift: 1500,-

Påmelding: www.gullimunn.no kurs og arrangement

 

Kurs og arrangement!

Ønsker du mer informasjon? Kontakt:

Cecilie: [email protected] / 92016186

Torunn: [email protected] / 97562667

 

Last ned pdf: 211002 Bakekurs Brød med økologiske gamle sorter

Start: 2. oktober 2021 - Kl. 09:00
Slutt: 2. oktober 2021 - Kl. 17:00
Påmeldingsfrist: 27. sep 2021
Påmelding