Grunnmodul BAKST

19. sep - 7. nov 2018

Påmeldingsfrist: 03.09.2018

Grunnmodul bakst gir deg kompetanse på råvarer og prosesser som du trenger for å lykkes med baking for salg. Kurset går over tre samlinger (totalt 7 dager) høsten 2018. Alle samlingene foregår på Mære landbruksskole. Det blir bedriftsbesøk i nærområdet.

Målgruppe:
Kurset passer for deg som driver eller som planlegger oppstart av bakeri eller for deg som ønsker å bake til egen serveringsvirksomhet.

 

Samling 1 – 19.-20.september – Mære landbruksskole

Velkomstkaffe
Verdikjeden fra korn i jord til brød på bord v/Gullimunn AS
Gründer…jeg?
Matsikkerhet
Merking og næringsberegning
Salg og marked
Brødets opprinnelse – flatbrød! Vi baker på takke.

 

Samling 2 – 18.-20.oktober – Mære landbruksskole
Fagansvarlig: Andrè Løvaas, Nofima

Råvarekvalitet
-kjemisk sammensetning i korn
-bakeegenskaper og bakekvalitet
Maling av mel – bedriftsbesøk til Grannan Mølle, Inderøy
– effekt av ulike malingsgrader
Baketeknologi og bakeprosesser
– reseptoppbygging
– enkel produktutviklingsmetodikk
– deiglogistikk og svinn
Smak og produktevaluering
Emballasje og oppbevaring

 

Samling 3 – 6.-7.november – Mære landbruksskole
Fagansvarlig: Cecilile Røli og Torunn Hernes Bjerkem, Gullimunn AS

Baking med urkorn – teori og praksis.

 

Påmelding til matnavet på Mære

 

Start: 19. september 2018 - Kl. 09:00
Slutt: 7. november 2018 - Kl. 16:00
Påmeldingsfrist: 03.09.2018
Deig

Framtidas brød med fortidas korn – Steinkjer 6.-7. oktober 2018

6. - 7. oktober 2018

Påmeldingsfrist: 28.09.2018

Grunnkurset «Framtidas brød med fortidas korn» går over to dager.

Kurset gir deg teoretisk og praktisk kunnskap om baking med lokalt mel og gamle kornsorter som spelt, landhvete, emmer og svedjerug. Det blir bakst både med surdeig og økologisk gjær. Du får med deg både gode oppskrifter og fersk bakst fra kurset. Det er tilbud om deltakelse i bakenettverk etter endt kurs.

Kurssted: Bjerkem/Henning, Steinkjer

Deltakeravgift: 2 000,-

Les mer på: 181006 Bakekurs Framtidens brød Steinkjer

Start: 6. oktober 2018 - Kl. 18:00
Slutt: 7. oktober 2018 - Kl. 15:00
Påmeldingsfrist: 28.09.2018
Påmelding

Fordypningskurs i surdeigsbaking, Steinkjer – oktober 2018

13. oktober 2018

Påmeldingsfrist: 06.10.2018

Har du lyst til å lære mer om surdeigens fortreffeligheter? Instruktøren, Cecilie Røli, har fordypet seg i sortenes bakekvaliteter og deres helsegevinster, og legger vekt på surdeigsbaking som et viktig verktøy for sunn og vellykket bakst.

På kurset lærer du om: Hva en surdeig er? Hvorfor er surdeig et viktig verktøy for lokalt mel av gamle kornsorter? Hvorfor bake med surdeig? Hva skjer i en surdeig? Framstilling av surdeig, praktisk bruk av surdeig, lagring av surdeig og ulike fordeiger/bakemetoder.

Kurset som tidligere er gjennomført over to dager er nå konsentrert til en dag, men vil da av naturlige årsaker ha et usikkert sluttidspunkt. Deigene bestemmer. Sett derfor av hele dagen.

Deltakeravgift: 1500,-

Kurssted: Steinkjerområdet

Last ned flyrer her: 181013 Bakekurs Surdeig fordypning Steinkjer

Start: 13. oktober 2018 - Kl. 10:00
Slutt: 13. oktober 2018 - Kl. 20:00
Påmeldingsfrist: 06.10.2018
Påmelding

Framtidas brød med fortidas korn – Trondheim 26.-27. oktober 2018

26. - 27. oktober 2018

Påmeldingsfrist: 15.10.2018

Grunnkurset «Framtidas brød med fortidas korn» går over to dager.

Kurset gir deg teoretisk og praktisk kunnskap om baking med lokalt mel og gamle kornsorter som spelt, landhvete, emmer og svedjerug. Det blir bakst både med surdeig og økologisk gjær. Du får med deg både gode oppskrifter og fersk bakst fra kurset. Det er tilbud om deltakelse i bakenettverk etter endt kurs.

Kurssted: Trondheim.

Hoeggen skole, Adresse: Edgar B.Schieldrops V. 1, 7033 Trondheim

Google maps

Deltakeravgift: 2 000,-

Les mer på: 181026 Bakekurs Framtidens brød Trondheim

Start: 26. oktober 2018 - Kl. 18:00
Slutt: 27. oktober 2018 - Kl. 15:00
Påmeldingsfrist: 15.10.2018
Påmelding

Fordypningskurs i Surdeigsbaking – Trondheim 19. januar 2019

19. januar 2019

Påmeldingsfrist: 20.12.2018

Har du lyst til å lære mer om surdeigens fortreffeligheter? Instruktøren, Cecilie Røli, har fordypet seg i sortenes bakekvaliteter og deres helsegevinster, og legger vekt på surdeigsbaking som et viktig verktøy for sunn og vellykket bakst.

På kurset lærer du om: Hva en surdeig er? Hvorfor er surdeig et viktig verktøy for lokalt mel av gamle kornsorter? Hvorfor bake med surdeig? Hva skjer i en surdeig? Framstilling av surdeig, praktisk bruk av surdeig, lagring av surdeig og ulike fordeiger/bakemetoder.

Kurset som tidligere er gjennomført over to dager er nå konsentrert til en dag, men vil da av naturlige årsaker ha et usikkert sluttidspunkt. Deigene bestemmer. Sett derfor av hele dagen.

Deltakeravgift: 1500,-

Kurssted: Hoeggen skole, Adresse: Edgar B.Schieldrops V. 1, 7033 Trondheim

 

Les mer:190119 Bakekurs Surdeig fordypning Trondheim

Start: 19. januar 2019 - Kl. 10:00
Slutt: 19. januar 2019 - Kl. 22:00
Påmeldingsfrist: 20.12.2018
Påmelding