Introduksjonskurs: Baking med gamle sorter (Dagskurs) 16. oktober 2017

16. - 25. oktober 2017

Påmelding er avsluttet.

Har du lyst til å bake mer med da gamle sortene, men ikke tid til å sette av to hele dager?

Introduksjonskurset vil gi deg god innsikt i forskjellen på gamle og moderne kornsorter; hvorfor det har blitt slik, og du vil kunne forstå hovedprinsippene for å lykkes med bakst av gamle sorter.

Kornforedling, agronomi, avskalling, maling og baking er temaer som blir berørt.

Vi baker ut og steker ulike deiger som vi smaker på og bruker til en god lunch, og alle setter sin egen deig de tar med hjem for utbaking.

 

Les mer: 171016 Dagskurs Gamle kornsorter

Start: 16. oktober 2017 - Kl. 10:00
Slutt: 25. oktober 2017 - Kl. 14:00
Påmelding er avsluttet.

Lær å bake Tjukklefse og Flatbrød – Trondheim, 21. okt 2017

21. oktober 2017

Påmelding er avsluttet.

Dagskurs: Har du lyst å lage tykklefse og flatbrød? På kurset den 21. oktober, legger instruktøren like stor fokus på både lefse og flatbrød

Instruktør: Elin Anita Aasland

Deltakeravgift: 900,-

Kurssted: Trøndelag Folkemuseum, Sverresborg, Trondheim

Start: 21. oktober 2017 - Kl. 10:00
Slutt: 21. oktober 2017 - Kl. 16:00
Påmelding er avsluttet.

Lær å bake Tjukklefse og Flatbrød – Trondheim, 22. okt. 2017

22. oktober 2017

Påmelding er avsluttet.

Dagskurs: Har du lyst å lage tykklefse og flatbrød?

Instruktøren, Elin Aasland, er utdannet konditor og har jobbet som håndverksbaker i flere år, og startet Rotvoll Bakeri i sin tid.

På kurset den 22. oktober legger instruktøren like stor fokus på både lefse og flatbrød

Sted: Trøndelag folkemuseum

Adr: Sverresborg Alle 13, 7020 Trondheim

Instruktør: Elin Anita Aasland

Deltakeravgift: 900,-

Kurssted: Trøndelag Folkemuseum, Sverresborg, Trondheim

Start: 22. oktober 2017 - Kl. 10:00
Slutt: 22. oktober 2017 - Kl. 16:00
Påmelding er avsluttet.

Lær å bake Tynnlefse og flatbrød – Trondheim, 28. okt. 2017

28. oktober 2017

Påmeldingsfrist: 21.10.2017

Dagskurs: Har du lyst til å lære å lage tynnlefse og flatbrød?

På kurset den 28. oktober, legger instruktøren mest fokus på Tynnlefse, men vi prøver oss også på flatbrød.

Hun har i en årrekke arbeidet med de gamle håndverkstradisjonene som flatbrød- og lefsebaking. Tradisjonene fører hun videre etter sin mor og svigermor, og hun har holdt kurs innenfor fagfeltet i 10 år.

Du får lære om deg kjevleteknikker og steking på takke i den gamle byavdelingen på Sverresborg museum. Vi bruker lokalt mel til baksten og får kjenne på ulike variasjoner av bakekvaliteter i deigene. Vi diskuterer oppskrifter til hverdags og fest og erfarer ulike baketeknikker.

Du får i tillegg lære om de gamle kornsortene og om deres unike smakskvaliteter og helsegevinster.

Alt du lager får du med deg hjem.

Det blir anledning til å kjøpe mel etter endt kurs.

Instruktør: Elin Anita Aaslend

Deltakeravgift: 900,-

Kurssted: Trøndelag Museum, Sverresborg

Start: 28. oktober 2017 - Kl. 10:00
Slutt: 28. oktober 2017 - Kl. 16:00
Påmeldingsfrist: 21.10.2017
Påmelding

Lær å bake Tynnlefse og flatbrød – Trondheim, 29. okt. 2017

29. oktober 2017

Påmeldingsfrist: 21.10.2017

Har du lyst til å lære å lage tynnlefse og flatbrød?

Dagskurs: På dette kurset legger instruktøren mest fokus på Tynnlefse, men vi prøver oss også på flatbrød.

Hun har i en årrekke arbeidet med de gamle håndverkstradisjonene som flatbrød- og lefsebaking. Tradisjonene fører hun videre etter sin mor og svigermor, og hun har holdt kurs innenfor fagfeltet i 10 år.

Du får lære om deg kjevleteknikker og steking på takke i den gamle byavdelingen på Sverresborg museum. Vi bruker lokalt mel til baksten og får kjenne på ulike variasjoner av bakekvaliteter i deigene. Vi diskuterer oppskrifter til hverdags og fest og erfarer ulike baketeknikker.

Du får i tillegg lære om de gamle kornsortene og om deres unike smakskvaliteter og helsegevinster.

Alt du lager får du med deg hjem.

Det blir anledning til å kjøpe mel etter endt kurs.

Instruktør: Elin Anita Aasland

Kurssted: Sverresborg, Trondheim

Start: 29. oktober 2017 - Kl. 10:00
Slutt: 29. oktober 2017 - Kl. 16:00
Påmeldingsfrist: 21.10.2017
Påmelding

Basiskurs: Framtidens brød med fortidas korn – Trondheim, 6.-7. nov. 2017

6. - 7. november 2017

Påmeldingsfrist: 30.10.2017

Grunnkurset «Framtidas brød med fortidas korn» går over to dager.

Kurset gir deg teoretisk og praktisk kunnskap om baking med lokalt mel og gamle kornsorter som spelt, landhvete, emmer og svedjerug. Det blir bakst både med surdeig og økologisk gjær. Du får med deg både gode oppskrifter og fersk bakst fra kurset. Det er tilbud om deltakelse i bakenettverk etter endt kurs.

Kurssted: Ila, Trondheim

Deltakeravgift: 2 000,-

Les mer på: 171106 Bakekurs Framtidens brød TRONDHEIM nov

Start: 6. november 2017 - Kl. 17:00
Slutt: 7. november 2017 - Kl. 22:00
Påmeldingsfrist: 30.10.2017
Påmelding

Fordypningskurs i surdeigsbaking – Trondheim, 8. – 9. nov. 2017

8. - 9. november 2017

Påmeldingsfrist: 08.11.2017

Har du lyst til å lære mer om surdeigens fortreffeligheter? Instruktøren, Cecilie Røli, har fordypet seg i sortenes bakekvaliteter og deres helsegevinster, og legger vekt på surdeigsbaking som et viktig verktøy for sunn og vellykket bakst.

På kurset fordyper vi oss i:

– Hva ER surdeig?

– Hvorfor er surdeig et viktig verktøy for lokalt mel av gamle kornsorter?

– Hvorfor bake med surdeig?

– Hva skjer i en surdeig?

– Framstilling av surdeig

– Praktisk bruk av surdeig

– Lagring av surdeig

– Ulike fordeiger /bakemetoder

 

Kurset går over to dager.

Deltakeravgift: 2000,-

Les mer her:171108 Surdeigskurs Trondheim nov

Start: 8. november 2017 - Kl. 17:00
Slutt: 9. november 2017 - Kl. 22:00
Påmeldingsfrist: 08.11.2017
Påmelding

Lær å bake flatbrød – Trondheim, 11. nov. 2017

11. november 2017

Påmeldingsfrist: 04.11.2017

Har du lyst til å lære å bake flatbrød?

Instruktøren, Elin Aasland, er utdannet konditor og har jobbet som håndverksbaker i flere år, og startet Rotvoll Bakeri i sin tid.

Det siste året har hun fått mulighet til å fordype seg i mulighetsområdene til det lokale melet fra Gullimunn og har oppdaget helt spesielle egenskaper og smakskvaliteter som kommer svært godt fem i flatbrødbaksten. Alt melet er lokalt produsert på gårder i Trøndelag.

Sted: Trøndelag folkemuseum

Adr: Sverresborg Alle 13, 7020 Trondheim

Deltakeravgift: kr. 900,-

Les mer: 171111 Bakekurs flatbrød TRONDHEIM nov

Start: 11. november 2017 - Kl. 10:00
Slutt: 11. november 2017 - Kl. 16:00
Påmeldingsfrist: 04.11.2017
Påmelding

Fordypningskurs i Surdeigsbaking – Steinkjer, 20. – 21. nov. 2017

20. - 21. november 2017

Påmeldingsfrist: 13.11.2017

Har du lyst til å lære mer om surdeigens fortreffeligheter? Instruktøren, Cecilie Røli, har fordypet seg i sortenes bakekvaliteter og deres helsegevinster, og legger vekt på surdeigsbaking som et viktig verktøy for sunn og vellykket bakst.

På kurset fordyper vi oss i:

– Hva ER surdeig?

– Hvorfor er surdeig et viktig verktøy for lokalt mel av gamle kornsorter?

– Hvorfor bake med surdeig?

– Hva skjer i en surdeig?

– Framstilling av surdeig

– Praktisk bruk av surdeig

– Lagring av surdeig

– Ulike fordeiger /bakemetoder

 

Kurset går over to dager.

Deltakeravgift: 2000,-

Les mer: 171120 Surdeigskurs Steinkjer nov

Påmeldingsskjema Fordypningskurs i Surdeigsbaking

Start: 20. november 2017 - Kl. 17:00
Slutt: 21. november 2017 - Kl. 22:00
Påmeldingsfrist: 13.11.2017
Påmelding

Basiskurs: Framtidens Brød med fortidens korn i Selbu 16.-17. januar 2018

16. - 17. januar 2018

Påmeldingsfrist: 09.01.2018

Grunnkurset «Framtidas brød med fortidas korn» går over to dager.

Kurset gir deg teoretisk og praktisk kunnskap om baking med lokalt mel og gamle kornsorter som spelt, landhvete, emmer og svedjerug. Det blir bakst både med surdeig og økologisk gjær. Du får med deg både gode oppskrifter og fersk bakst fra kurset. Det er tilbud om deltakelse i bakenettverk etter endt kurs.

Kurssted: Selbu

Deltakeravgift: 2 000,-

Les mer på: 180116 Bakekurs Framtidens brød SELBU jan

Start: 16. januar 2018 - Kl. 17:00
Slutt: 17. januar 2018 - Kl. 22:00
Påmeldingsfrist: 09.01.2018
Påmelding