Smaken av Trøndelag – demonstrasjonsforedrag – Steinkjer 23. september 2019

23. september 2019

Påmeldingsfrist: 23.09.2019

Det blir ikke ordentlig lokal bakst før melet i baksten er lokal. Gullimunn selger kun lokalprodusert mel, med unike smaker og kvaliteter. Foredraget tar for seg de ulike årganger og melsorter som du finner i butikkhyllene i dag. Det er mel til ethvert bruk, og det kan være lurt å kjenne til de ulike kvalitetene for å velge rett til ditt bruk.

Vi kommer også inn på baketeknikker som gir stor helseeffekt.

Påmelding: Møt opp! Sted: Chef Mathall, Bankgården i Kongensgata i Steinkjer

Inngang: Gratis! Åpent hus i forbindelse med Økouka 2019P

Tid: Mandag 23. september 2019. Kl. 18.00 – 21.00

 

Last ned pdf: 190923 Demonstrasjonskveld Variasjoner

 

Start: 23. september 2019 - Kl. 18:00
Slutt: 23. september 2019 - Kl. 21:00
Påmeldingsfrist: 23.09.2019

Basiskurs: Framtidas brød med fortidas korn – Trondheim 5. oktober 2019

5. oktober 2019

Påmelding er avsluttet.

Grunnkurset «Framtidas brød med fortidas korn» komprimeres og arrangeres på kun en dag. Dette gjør at vi ikke er helt sikre i forhold til tid for avslutning av kurset. Deigene bestemmer.

Kurset gir deg teoretisk og praktisk kunnskap om baking med lokalt mel og gamle kornsorter som spelt, landhvete, emmer og svedjerug. Det blir bakst både med surdeig og økologisk gjær. Du får med deg både gode oppskrifter og fersk bakst fra kurset. Det er tilbud om deltakelse i bakenettverk etter endt kurs.

Kurssted: Reppe Søndre, Trondheim

Adr. Osvegen 60, 7054 Ranheim

Deltakeravgift: 1 500,-

Last ned pdf: 191005 Bakekurs Framtidas brød Trondheim

Link til Reppe Søndre: http://www.reppesondre.com/

Start: 5. oktober 2019 - Kl. 10:00
Slutt: 5. oktober 2019 - Kl. 16:00
Påmelding er avsluttet.

Fordypningskurs i Surdeigsbaking – Trondheim 6. oktober 2019

6. oktober 2019

Påmelding er avsluttet.

Har du lyst til å lære mer om surdeigens fortreffeligheter? Instruktøren, Cecilie Røli, har fordypet seg i sortenes bakekvaliteter og deres helsegevinster, og legger vekt på surdeigsbaking som et viktig verktøy for sunn og vellykket bakst.

På kurset lærer du om: Hva en surdeig er? Hvorfor er surdeig et viktig verktøy for lokalt mel av gamle kornsorter? Hvorfor bake med surdeig? Hva skjer i en surdeig? Framstilling av surdeig, praktisk bruk av surdeig, lagring av surdeig og ulike fordeiger/bakemetoder.

Kurset som tidligere er gjennomført over to dager er nå konsentrert til en dag, men vil da av naturlige årsaker ha et usikkert sluttidspunkt. Deigene bestemmer. Sett derfor av hele dagen.

Deltakeravgift: 1500,-

Kurssted: Reppe Søndre, Adresse: Osvegen 60, 7054 Trondheim

www.reppesondre.com/

Last ned flyer: 191006 Bakekurs Surdeig fordypning Trondheim

Start: 6. oktober 2019 - Kl. 09:00
Slutt: 6. oktober 2019 - Kl. 17:00
Påmelding er avsluttet.

Smaken av lokalt mel – masterclass for kokker og bakere – Trondheim 7. oktober 2019

7. oktober 2019

Påmeldingsfrist: 27.09.2019

Det blir ikke ordentlig lokal bakst før også melet i baksten er lokalt!

Gullimunn selger kun lokalprodusert mel, med unike smaker og kvaliteter. Det er mel til ethvert bruk, og det kan være lurt å kjenne til de ulike kvalitetene for å velge det rette melet til deres bruk.

Tid: Mandag 7. oktober 2019. Kl. 10.00 – 14.00
Sted: Reppe Søndre, Trondheim
Adr. Osvegen 60, 7054 Ranheim

Deltakeravgift: kr. 1.500,- inkl. lunsj / Gratis deltakelse for ansatte ved bakerier og restauranter med bakeriavtale.

Last ned pdf: 191007 Masterklass smaken av lokalt mel

 

Start: 7. oktober 2019 - Kl. 10:00
Slutt: 7. oktober 2019 - Kl. 14:00
Påmeldingsfrist: 27.09.2019
Påmelding