• Gullimunn

  • Meny
  • Forside
  • Produkter
    • Dala landhvete
    • Spelt
    • Emmer
    • Fram Vårhvete
    • Bygg
    • Svedjerug
    • Urkornkli
    • Vaffelmel
    • Bakeblandinger
    • Nye Produkter
  • Salg/bestilling
  • Kurs og arrangement
  • Oppskrifter
  • Om Gullimunn
    • Nyheter
    • Om Urkorn
    • Utsalgssteder
  • Kontakt
Gå til innholdet Forstørre skrift

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Gullimunn

logo@2x.png
  • Forside
  • Produkter
    • Dala landhvete
    • Spelt
    • Emmer
    • Fram Vårhvete
    • Bygg
    • Svedjerug
    • Urkornkli
    • Vaffelmel
    • Bakeblandinger
    • Nye Produkter
  • Salg/bestilling
  • Kurs og arrangement
  • Oppskrifter
  • Om Gullimunn
    • Nyheter
    • Om Urkorn
    • Utsalgssteder
  • Kontakt

Gullimunns Knekkebrødblandinger

Innhold: urkornkli, havregryn, sesamfrø, linfrø, solsikkefrø, gresskarkjerner og salt. Skal kun tilsettes 7 dl vann. Gir 2 plater med knekkebrød = 32 stk.

FRAMGANGSMÅTE FOR GULLIMUNNS KLI-KNEKKEBRØD 

Putt knekkebrødblandingen i en bakebolle og tilsett 7 dl vann (gjerne lunkent). Bland godt. Nå skal blandingen stå å svelle; hvor lenge avgjør du selv. Den må minimum stå i 15 min. Jo lengre du lar den stå, dess mer nedbryting av næringsstoffer, mer utvikling av smak og lettere fordøyelig. La den gjerne svelle i 24 timer! Når den har stått så lenge DU ønsker: Finn to bakeplater som du gnir/smører inn med kjøleskapskaldt smør, dette for at knekkebrødene ikke skal sette seg fast på plata (du kan også bruke bakepapir eller silikon bakematte). Fordel deigen jevnt på de to platene. Vær litt nøye og bruk litt tid på dette. Det er viktig at du får fordelt blandingen jevnt og fint på hele plata – det er litt av suksesskriterien for at alt skal bli like godt stekt. Bruk gjerne en slikkepott eller kremspade. Tips: dypp slikkepotten med jevne mellomrom i vann, da blir det «smoothere» å fordele/glatte ut blandingen.¤ Når blandingen er jevnt fordelt kan du gjerne «rute opp» knekkebrødene, eks med et pizzahjul. Om blandingen er litt løs, og rutingen bare siger sammen, kan du gjøre dette etter å ha stekt knekkebrødene i 10-15 minutter. (Venter du for lenge kan det bli værre å dele opp i jamne stykker, da det blir en hardere hinne.) Eller; du kan steke hele plata uten å dele opp; og knekke for hånd etter at den er ferdigstekt. Da blir det et rustikt uttrykk.

Sett platene i ovn på 160 grader, varmluft; en plate langt ned og en langt opp. Stek i ca 30 minutt, og bytt om på platene. Stek i enda 20-30 minutter; nå må du følge med på knekkebrødene slik at de ikke blir for mye stekt. Du vil både se på fargen at de nærmer seg ferdige, og du må kjenne på dem om de har begynt å bli «sprø». Ta ut knekkebrødene når du mener de er ferdige og avkjøl de på rist. Om du ikke får de sprø kan du forsøke å sette ned temperaturen mot slutten og la de stå litt lengre. Alt vannet i deigen skal fordampe bort under stekingen – og du vil sitte igjen med ca 520-530 gram knekkebrød. Du kan også la de ligge «til tørk» på benke et par døgn. De vil bli litt sprøere etter hvert. LYKKE TIL 😊

Kategori: Brød, Nyheter, Oppskrifter

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

På www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.
  • Gullimunn
  • Om Gullimunn

    Gårdene Rølia, Bjerkem, Ner-Salberg, Fuldseth og Grandan Midtre på Innherred har slått seg sammen om å dyrke, male og selge økologisk urkorn – gamle kornsorter med uovertruffen kvalitet og næringsverdi.

  • Kontakt oss

    ADRESSE: Rølivegen 312,
    7718 Steinkjer
    TELEFON: +47 97 56 26 67
    E-POST: [email protected]
  • Følg oss på Facebook

Bygget på WordPress av Smart Media AS • Designet av Engasjert Byrå