Innhold: urkornkli, havregryn, sesamfrø, linfrø, solsikkefrø, gresskarkjerner og salt. Skal kun tilsettes 7 dl vann. Gir 2 plater med knekkebrød = 32 stk.
FRAMGANGSMÅTE FOR GULLIMUNNS KLI-KNEKKEBRØD
Putt knekkebrødblandingen i en bakebolle og tilsett 7 dl vann (gjerne lunkent). Bland godt. Nå skal blandingen stå å svelle; hvor lenge avgjør du selv. Den må minimum stå i 15 min. Jo lengre du lar den stå, dess mer nedbryting av næringsstoffer, mer utvikling av smak og lettere fordøyelig. La den gjerne svelle i 24 timer! Når den har stått så lenge DU ønsker: Finn to bakeplater som du gnir/smører inn med kjøleskapskaldt smør, dette for at knekkebrødene ikke skal sette seg fast på plata (du kan også bruke bakepapir eller silikon bakematte). Fordel deigen jevnt på de to platene. Vær litt nøye og bruk litt tid på dette. Det er viktig at du får fordelt blandingen jevnt og fint på hele plata – det er litt av suksesskriterien for at alt skal bli like godt stekt. Bruk gjerne en slikkepott eller kremspade. Tips: dypp slikkepotten med jevne mellomrom i vann, da blir det «smoothere» å fordele/glatte ut blandingen.¤ Når blandingen er jevnt fordelt kan du gjerne «rute opp» knekkebrødene, eks med et pizzahjul. Om blandingen er litt løs, og rutingen bare siger sammen, kan du gjøre dette etter å ha stekt knekkebrødene i 10-15 minutter. (Venter du for lenge kan det bli værre å dele opp i jamne stykker, da det blir en hardere hinne.) Eller; du kan steke hele plata uten å dele opp; og knekke for hånd etter at den er ferdigstekt. Da blir det et rustikt uttrykk.
Sett platene i ovn på 160 grader, varmluft; en plate langt ned og en langt opp. Stek i ca 30 minutt, og bytt om på platene. Stek i enda 20-30 minutter; nå må du følge med på knekkebrødene slik at de ikke blir for mye stekt. Du vil både se på fargen at de nærmer seg ferdige, og du må kjenne på dem om de har begynt å bli «sprø». Ta ut knekkebrødene når du mener de er ferdige og avkjøl de på rist. Om du ikke får de sprø kan du forsøke å sette ned temperaturen mot slutten og la de stå litt lengre. Alt vannet i deigen skal fordampe bort under stekingen – og du vil sitte igjen med ca 520-530 gram knekkebrød. Du kan også la de ligge «til tørk» på benke et par døgn. De vil bli litt sprøere etter hvert. LYKKE TIL 😊