13 entusiastiske bønder og bakere fra Trøndelag deltok på et NORDISK KORNSEMINAR på GOTLAND 11.-13. juli 2017. Deltakerne reiste for å hente inspirasjon og ny kunnskap fra Nordens ledende fagekspertise og erfarne kolleger i Norden som virker som bønder, møllere og bakere rundt omkring i hele Norden.
På Gotland har de nærmest hatt en ubrutt tradisjon i bruk av flere gamle kultursorter, og på seminaret har vi fått oppleve fantastiske kornåkre, forsøksfelt og spennende forelesninger.
De nordiske kornkongressene arrangeres hvert år, og har et svært omfattende og interessant fagprogram. En kan selvfølgelig ikke rekke over alt, men velger de tema som passer best for oss selv. Årets seminar presenterte siste nytt fra forskningsfronten som spente over varierte agronomiske tema som såkornkvaliteter, soppresistens og ugrasproblematikk via mineralinnhold og smak, til de baketekniske spørsmålene om forskjellige glutenkvaliteter, kjemien i deigen og om hvordan man best baker et rett brød.
Tid ble det også til å høre om alt hva som rører seg i Norden omkring gamle kornsorter og lokalt mel, og det kan virke som om en brødrevolusjon er i ferd med å rulle i gang i Norden!!! Alt dette til sammen inspirerer og motiverer, og det blir spennende å se hvordan trenden også får utvikle seg i vår region.