På Bjerkem dyrkes det korn fra gamle kornsorter og det produseres økologisk melk og kjøtt. Eierne Torunn og Johan Einar Bjerkem serverer lokal og økologisk mat.

Med god hjelp av super-kårkaill Jakob Bjerkem deler de gjerne både erfaringer om økologisk drift og kompetanse om hvilke verdier som ligger i de økologiske produktene. Kjøttprodukter fra gården selges gjennom firmaet Naturkjøtt – www.naturkjott.no.

Kulturgården Bjerkem har blitt drevet av samme slekt i mange generasjoner. De har tatt vare på og bruker kulturarven aktivt, og har mange spennende historier å fortelle. På Bjerkem kan du oppleve teater, konserter, sommerutstillinger, møter, kurs og seminarer. Før jul går familieforestillinga «Julestemning» for fulle hus på Gammel-lavin og om sommeren tar bunad og kunstinteresserte turen innom for å se sommerutstillinga. Sjekk heimesida www.bjerkem.com for åpningstider og billettbestilling.

Mange leier også lokalene til dåp, konfirmasjon, bryllup og minnestunder, eller til møter og firmasammenkomster. De stemningsskapende lokalene på gården gir en helt spesiell ramme for opplevelser både til arbeid og fritid. Bjerkem samarbeider med firmaet KultLab om bedriftsrettete kurs og opplegg. Se mer på www.kultlab.no.

På Bjerkem finner du også Bunadburet som er produsenten for bunaden fra Nord-Trøndelag som bygger på den rekonstruerte draktskikken i fylket fra tida 1790 – 1830. Berit Bjerkem har gjennom en årrekke registrert gamle plagg i hele fylket, og hun sitter på en unik kompetanse for alle som er interessert i klær og historie. www.bjerkem.com/bunadburet