På Bjerkem har det vært dyrket korn av gamle kornsorter siden 2007.

Det produseres økologisk melk på gården og de tar imot besøk på gården til mange ulike anledninger. På gourmetrestauranten [email protected] kan man booke en 16 retters matopplevelse med en velbalansert vinpakke, eller halvere menyen om du ikke kan unne deg å sette av hele kvelden. Brød bakt på lokalt mel og gamle kornsorter er fast på menyen.

Kulturgården Bjerkem har blitt drevet av samme slekt i mange generasjoner. De har tatt vare på og bruker kulturarven aktivt, og har mange spennende historier å fortelle. På Bjerkem kan du oppleve teater, konserter, sommerutstillinger, møter, kurs og seminarer. Før jul går familieforestillinga «Julestemning» for fulle hus på Gammel-lavin og om sommeren tar bunadinteresserte turen innom for å se sommerutstillinga. Sjekk heimesida www.bjerkem.com for åpningstider og billettbestilling.

På Bjerkem finner du Bunadburet som er produsenten for bunaden fra Nord-Trøndelag som bygger på den rekonstruerte draktskikken i fylket fra tida 1790 – 1830. Berit Bjerkem har gjennom en årrekke registrert gamle plagg i hele fylket, og hun sitter på en unik kompetanse for alle som er interessert i klær og historie. www.bjerkem.com/bunadburet

Johan Einar og Torunn, og super-kårkaill Jakob Bjerkem, deler gjerne erfaringer om økologisk drift og kompetanse, og om hvilke verdier som ligger i økologiske produkt.