På Bjerkem dyrkes det korn fra gamle kornsorter og det produseres økologisk melk. De tar imot besøk på gården til mange ulike anledninger. På gourmetrestauranten [email protected] kan man booke en 16 retters matopplevelse med en velbalansert vinpakke eller en litt mindre pakke for de som har litt kortere tid. Brød bakt på lokalt mel og gamle kornsorter er fast på menyen.

Kulturgården Bjerkem har blitt drevet av samme slekt i mange generasjoner. De har tatt vare på og bruker kulturarven aktivt, og har mange spennende historier å fortelle. På Bjerkem kan du oppleve teater, konserter, sommerutstillinger, møter, kurs og seminarer. Før jul går familieforestillinga «Julestemning» for fulle hus på Gammel-lavin og om sommeren tar bunad og kunstinteresserte turen innom for å se sommerutstillinga. Sjekk heimesida www.bjerkem.com for åpningstider og billettbestilling.

På Bjerkem finner du også Bunadburet som er produsenten for bunaden fra Nord-Trøndelag som bygger på den rekonstruerte draktskikken i fylket fra tida 1790 – 1830. Berit Bjerkem har gjennom en årrekke registrert gamle plagg i hele fylket, og hun sitter på en unik kompetanse for alle som er interessert i klær og historie. www.bjerkem.com/bunadburet

Johan Einar og Torunn, og super-kårkaill Jakob Bjerkem, deler gjerne erfaringer om økologisk drift og kompetanse, og om hvilke verdier som ligger i økologiske produkt.