300 g godt smør
2 dl sirup – lys eller mørk
400 g sukker
2 dl kremfløte
900 g sikta spelt eller sikta fram
1 ts malt nellik
1 ts malt ingefær
1 strøken ts malt sort pepper
4 ts kanel
2 ts bakepulver
Varm opp smør, sirup og sukker til det blir en jevn blanding uten sukkerkorn.
Bland det tørre og sikt det i den varme blandinga. Bland deigen godt og la den avkjøles til romtemperatur før du baker ut pepperkakene.
Legger du deigen i kjøleskapet går nedkjølinga raskere, men den blir også veldig hard. Det er lurt å ta den ut fra kjøleskapet i god tid føre dere skal kjevle ut deigen og stikke ut figurene.
Steik pepperkakene på 180 grader i ca 7 min. (NB! Steketid avhenger av hvor tynn du kjevler deigen)
Kan dekoreres eller spises som de er.
Melisglasur:
1 eggehvite
ca. 150 g melis
1 ts sitronsaft