Sommer er grilltid – og hvem elsker ikke en saftig burger? Med disse burgerbrødene bakt med urkorn tar du burgerne til et helt nytt nivå!
Oppskrift
1,5 dl vann
1 dl melk
30 gram smør
25 gram fersk gjær
1 ts salt
3 ss sukker (kan sløyfes, men burgerbrødene blir mykere med litt sukker)
1 egg
Ca 6 dl mel
Fine eller grove burgerbrød?
Har du lyst på fine burgerbrød? Velg sikta spelt.
Foretrekker du litt grovere brød? Bland 4 dl sikta spelt og 2 dl sammalt Dala landhvete.
Slik går du frem
Ha vann og melk i kjele. Varm opp til det blir fingervarmt. Smelt smøret i blandingen. Rør ut gjær i litt av blandingen, og rør alle ingrediensene godt sammen: mel, salt, sukker og egg. Deigen skal være litt klissete. (Det kan derfor være lurt å holde igjen litt av melet når du knar deigen sammen.)
La deigen heve til dobbel størrelse. Dette tar ca. 45 minutter.
Del deigen i 9 deler (store burgerbrød) eller 12 deler (små burgerbrød), og rull hver del til en bolle. Legg bollene på to stekeplater med bakepapir og press bollene lett flate. Hev videre til dobbel størrelse, i ca 1 time.
Pensle med egg eller melk og strø på sesamfrø. Stekes på 200 grader i 8-10 minutter. Avkjøl på rist.
Brødene passer like godt til hamburger som til fiskeburger og vegetarburger – hva er din favoritt?
Her finner du en oversikt over hvor du kan kjøpe melet vårt