6. februar var dagen da selveste statsministr, Erna Solberg, fikk rykende ferske Gullimunnbrød til frokost på Bjerkem – deriblandt det første brødet som er bakt på emmer årgang 2017!!! Den offisielle prøvebakninga 7.-8. februar skal gi sammenligningsgrunnlag og akademiske vurderinger, men denne dagen var smaken i fokus, og statsministeren uttrykte høylytt – “Mmm! Den anbefales!”
Med seg i sendingskorga på turen hjemover fikk hun både brød og mel og dessuten en masse deilig pålegg sendt med fra lokalmatprodusenter på Innherred; Mange gode oster og marmelade fra Gangstad, pølse fra Sæther gård, Syltetøy fra Mikkelhaug og superstore Rias-egg fra Alstad, alle håndplukket med doble eggeplummer, og dessuten både lynghoning og søtt fra Bjørka! Kørga var allerede på tur inn i bussen da bildet ble tatt, I ettertid er det godt å vite at frokosten er sikra i statsministerboligen for noen dager framover ihvertfall!
Takk til Steinkjeravisa for bildet og for tivelig omtale i i avisa!