Denne oppskriften passer til kakeform på 26 cm:
6 økologiske egg
150 g økologisk rårørsukker
150 g Fram vårhvete, siktet (evnt noe mindre)
1,5 ts bakepulver
Pisk romtemperert egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt melet og bakepulveret og vend det forsiktig inni røra så ikke lufta forsvinner ut. Ha røra i kakeforma. NB: legg bakepapir i bunn, IKKE smør kantene. Stekes på 175 grader, midt i ovnen, i ca 25-40 min – følg med, og sjekk med kakenål. Avkjøl kaken i formen, opp-ned på ei rist. Da unngår du at den «synker» inn på midten. Løsne kaken forsiktig fra formen med en kniv, ta den ut av forma og fjern bakepapiret. Del i to eller tre lag, fyll og pynt med det du vil.
NB: Fram er en gammel norsk hvetesort med fantastisk smak. Gullimunn’s Fram er steinmalt, derfor trekker den mye væske. Denne oppskriften har noe mindre mel enn sukkerbunnoppskrift med «vanlig» hvetemel. Følg derfor med på konsistensen.