Her starter du med å legge følgende ingredienser i bløtt i minimum 4 timer:
1,2 liter vann
50 g malt
50 g sirup
75 g helkorn (Domen Bygg eller Fram)
250 gram sammalt Fram Vårhvete
De bløtlagte ingrediensene blandes så med:
60 g fersk gjær (eller 2 pk økologisk tørrgjær)
20 gram salt
150 gram valnøtter
Ca 1,4-1,6 kg sikta spelt
500 g boblende surdeig
NB: kan gjerne holde igjen litt av melet – deigen skal ikke bli for komptakt, heller litt løsere i konsistensen.
Elt til slutt inn:
100 gram smør i terninger
La deigen hvile på et lunt sted i ca 2 timer. Del de så i 5 emner og la de heve videre i liten brødform. Heves så til dobbel størrelse. Sett de inn ovnen på 250 grader, skru deretter gradvis ned til 200 grader. Stek i ca 30 minutter.