Sunt og godt med lokalt urkorn NO (E-læring)

Kurset tar du når det passer deg best.

Ingen påmelding, bare kjøp av lisens.

Bakekurset er en grunnleggende innføring. Den passer for alle som vil bake sitt eget sunne brød, og som gjerne bruker litt tid på kjøkkenet.
Kurset koster kr. 625,-. Det er digitalt og kan gjennomføres så mange ganger du selv ønsker det i de 12 månedene tilgangen varer.

Utdrag fra kursinnholdet:
– Lag din egen oppskrift
– Å sette deig
– Temperatur og tid som verktøy
– Hva er den rette deigkonsistensen?
– Hva er forskjell på modning og heving?
– Hvor lenge skal brødet heve?
– Steketid og temperatur
– Glutenbindinger og deigstruktur
– Hva skiller urkorn fra moderne sorter?

Kjøp lisens

Kurset tar du når det passer deg best.
Ingen påmelding, bare kjøp av lisens.

Produsentmøte om matkorn 29. september

29. september 2022

Påmeldingsfrist: 29. sep 2022

I Trøndelag dyrkes i gjennomsnitt 160 000 tonn med korn hvert år, men svært lite av dette går til matkorn.

Matkorninitiativet:

Matkorninitiativet er en ambisiøs satsing på matkorn og proteinvekster som bunner i at etterspørselen etter plantebasert kost øker. Aktørene i verdikjeden for korn og bakevarer har samlet seg bak en felles matkornsatsing for å øke produksjonen og forbruk av norskprodusert matkorn og proteinvekster i Norge. Målsettinga er 90% av forbruket vårt av korn og belgvekster, skal være norskprodusert innen 2030. Næringa utvikler sammen med Norges fremste forskningsinstitusjoner, en plan for å styrke forsknings- og nnovasjonsarbeidet. Hensikten er å styrke samarbeidet fra bonde til dagligvare.

Gullimunn har produsert matkorn i Trøndelag siden 2015 og opplever svært store variasjoner fra år til år. Er bakerier og bakeindustrien klare til å takle en produksjon med variasjoner?

Hvordan stiller Trønderske bønder seg til matkorninitiativet?

Er det en mulighet for Trønderske bønder å ta en del i veksten, eller må vi forvente at bøndene på Østlandet skal stå for denne økninga?

Dette og mange flere spørsmål skal diskuteres på møtet.

Debattmøte med paneldeltakere:

  • Landbruksdirektør Tore Bjørkli
  • Kornforsker NIBIO, Randi Berland Frøset
  • Daglig leder ved Steinkjer Kornsilo, Odd Garberg
  • Utviklingsleder i Gullimunn AS, Torunn Hernes Bjerkem

m.fl

 

Last ned PDF her: 220929 Flyer Produsentmøte

Start: 29. september 2022 - Kl. 19:15
Slutt: 29. september 2022 - Kl. 21:15
Påmeldingsfrist: 29. sep 2022
Påmelding

Økouka i Trøndelag tilbyr digitalt bakekurs med Gullimunn

1. - 2. oktober 2022

Påmeldingsfrist: 1. okt 2022

Har du lyst til å lære å bake bedre med urkorn?

I samarbeid med Økouka inviterer Gullimunn deg til bakehelg med lokalt mel og gamle kornsorter!

Målgruppe: Kurset er for deg som er over gjennomsnittet interessert sunn og god mat, smaksopplevelser og bærekraft.

Om kurset: Kurset går over to dager. Deltakerne logger seg på fra eget kjøkken og oppretter kontakt med instruktøren og resten av kursdeltakerne.  Deltakerne lærer bakemetoden og tankesettet som gjør det enklere å lykkes med baksten.

Kurset gir praktisk kunnskap om baking med spelt, landhvete og emmer. Deltakerne står selv for innkjøp av egne ingredienser og baker med selvvalgt mel. Du vil få en introduksjon i surdeigsbaking men velger selv om du vil bruke surdeig eller gjær som hevemiddel. Den teoretiske delen gir kunnskap om forskjellene mellom gamle og moderne sorter, samt variasjonene man må forholde seg til når en baker med lokalt mel.

 

Last ned Flyer her: 221001 BAKEKURS zoom

Start: 1. oktober 2022 - Kl. 12:00
Slutt: 2. oktober 2022 - Kl. 14:00
Påmeldingsfrist: 1. okt 2022
Påmelding